Professzionális fémes megoldások

A mobil színpad minőségére és megbízhatóságára vonatkozó ismérvek

Mobil színpad

Mitől lesz egy mobil színpad minőségi, megbízható, illetve az egyedileg felmerülő igényeknek megfelelő? A cikkben ezeket a kérdéseket fogjuk megválaszolni. Kiemeljük a mobil színpadokra vonatkozó jogos elvárásokat.

Minőségi mobil színpadot keresve ezek a lényeges kritériumok

 • a megfelelő teherbírás;
 • a gyors építés és bontás lehetősége;
 • a költséghatékony beszerzés;
 • az egyszerű szállítás;
 • az alacsony önsúly;
 • a megnyugtató garanciális idő;
 • valamint a szervizbázis számít kiemelt elvárásnak.

Amennyiben ezek a követelmények érvényesülnek, úgy a szerkezettel időt, pénzt és energiát spórolhatunk. De ide vehetjük még a sokoldalú felhasználás lehetőségét is. Így többek között kulturális vagy sportesemények szervezésekor, szabadtéren vagy beltéren is maradéktalanul kiszolgálhat minket a megrendelt mobil színpad.

Egy modern mobil színpad legfontosabb alkotóelemei

Mindenekelőtt ott van a járófelület, ami kizárólag nyír rétegelt lemezből készül. A következő alkotóelem a lábazat, aminél a fix magasságú, fokozatmentesen állítható, igény szerint mérőléccel ellátott kivitel jelent optimális megoldást.

Járófelület és lábazat

Hozzájuk jönnek pluszban olyan különféle kiegészítők, mint például:

 • a lépcső: ami lehet fix fellépő magasságú, vagy önbeálló. Mindkettő kialakítása lehet szénacél, vagy alumínium is.
 • a védőkorlát és rámpa: amelyek biztosítják a biztonságos és akadálymentes közlekedést.
 • a színpadszoknya: esztétikailag fontos a megléte. Beltéri felhasználásnál törekedni kell rá, hogy lángmentes készítésű legyen.
 • a székfogó: a nemkívánatos leesés ellen szolgál.
 • valamint a szállító és tároló eszköz: amivel a használaton kívüli időszakban könnyen megoldható a mobil színpad kezelése.

A nyír rétegelt lemezből készült járófelület egymásra ragasztott, 7 mm-nél nem vastagabb rétegekből áll. A rétegelt lemeznél fontos a vízállóság, valamint a minőségi felületkezelés megléte.

Rétegelt lemezből készült járófelület

Ebből a célból a leggyakoribb megoldást a fenolfilm bevonat alkalmazása jelenti. A sötétbarna fenolfilm ugyanis tartós védelmet biztosít a környezeti behatásokkal szemben, csúszásmentessé teszi a felületet, miközben a kopásállóságot is elősegíti.

Fontos tudnivalók a modulméretekről és teherbírásról

Európában az 1mx2m-es modulméret használata a bevett gyakorlat, angolszász területeken pedig az 1,22mx2,44m-es. Ezen felül 1mx1m-es modulokat is használhatunk.
Amennyiben egy adott rendezvényhelyszín kialakítása azt teszi indokolttá, akkor speciális méretűeket is alkalmazhatunk. Felhasználástól függően akár körszínpadot is építhetünk, miközben a különféle színpadi előadások alkalmával a forgó színpadok is megjelennek.

Mindenképp javasolt figyelembe venni a teherbírás kérdését is. Mobil színpad tervezésekor ugyanis nem mindegy, hogy négyzetméterenként mekkora terhelést bír ki. Jogos elvárás, hogy a mobil színpad gyártója vagy forgalmazója számszerű értéket biztosítson a kilogramm / négyzetméter paraméterekre.
Sok zenés – táncos fellépés esetén, vagy például néptánccsoportok előadásakor szükség lehet a fokozott teherbírású kialakításra. Így ezeknek az eseményeknek a lebonyolítása is kellő biztonsággal megoldható.

Az EVO STAGE1000 mobilszínpad esetében ki kell emelni, hogy minden egyes színpadelem hosszanti merevítővel lett ellátva. Az EVO-STAGE1000  mobil színpad teherbírása 1.000kg/m2

Korszerű mobil színpad gyártás – egyedi igényekre szabva

A felületre, formára vagy kivitelre vonatkozó egyedi igények kivitelezésére is van lehetőség.. Amennyiben a tervezés és megvalósítása eltér a standard változatoktól, akkor is szívesen állunk rendelkezésre.

Kérjen tőlünk ajánlatot az alábbi egyszerű kapcsolatfelvételi formula kitöltésével, és egy munkanapon belül válaszolni fogunk az érdeklődésére.

Kérjen ajánlatot


  Mobil színpad, traverz, színpad fedés, alumínium szerkezet készítés, csőhajlítás