Professzionális fémes megoldások

Alumínium szerkezet gyártás és hasznosítás mobil színpadoknál

Alumínium szerkezet gyártás

A traverzok, traverzek és színpad fedések kérdéskörében az alumínium a legfontosabb alapanyag. Leginkább ennek köszönhetően döntöttünk úgy, hogy az alumínium szerkezet gyártás külön bejegyzést érdemel.

A cikkben lesz szó az alumínium szerkezetek hasznosításáról, fizikai paramétereiről, és a hasznosítás legfontosabb tudnivalóiról.

Amiért a mobil színpadok és traverzek létrehozása sokszor alumínium szerkezet gyártása is egyben

A dolog hátterében az alumínium rendkívül kedvező fizikai tulajdonságai állnak. Eleve könnyű az önsúlya, ami nagyban elősegíti a vele való munkavégzést. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne terhelni.

Különösen a traverz rácsos szerkezetének, illetve a profilok kialakításának köszönhetően érvényesül az alumínium rácsostartó komoly teherbíró képessége. Ráadásul a relatíve alacsonyabb össztömeg miatt nemcsak a szállítás, de az installálás is egyszerűbben kivitelezhető.

A felsoroltakon túl szintén az alumínium hasznosítása mellett szóló érv, hogy nem rozsdásodik, tehát ellenállóbb a csapadékkal és a nedvességgel szemben.

Alumínium szerkezet gyártás

Pontosan milyen munkáknál és célokhoz hasznosítjuk az alumínium szerkezeteket?

Alumínium szerkezeteket használunk a különféle színpad elemek összeállításakor, a traverz gyártás pedig kizárólag alumíniumötvözetű alapanyagok segítségével valósul meg. A fentebb már ismertetett előnyös fizikai tulajdonságok miatt egyedi szerkezeteknél, valamint az egyedi igények kiszolgálásának céljából is hatékonyak lehetünk az alumínium idomokkal dolgozva.

Mondhatni a standard, hétköznapi kérésektől kezdve egészen a speciális egyedi igényekig fedezhetők a szükségletek alumínium felhasználásával. Olyannyira, hogy a mobil színpadok, a traverzek, a színpad fedések és a díszletek kérdéskörében sem igazán találhatunk kedvezőbb megoldást.

A mobil színpad, traverz, színpadfedés, és díszletek kialakításához leginkább alkalmas alumínium ötvözet

A sokoldalúsága és a fizikai attribútumai miatt az ALMGSI1 anyagot hasznosítjuk a szóba jöhető alumínium ötvözetek közül. Az ALMGSI1 egyébként a szilárdság szempontjából is magas értékekkel rendelkezik, miközben egyszerű feladat a hegesztése.

Nem elhanyagolható szempont, hogy ellenáll a korrózió hatásának, technikai értelemben pedig dekorációs igény nélkül is eloxálható.

Az ALMGSI1 anyagot előszeretettel használják a fokozott mechanikus terhelésnek kitett alkatrészekhez, példának okáért az élelmiszeriparban, az elektrotechnikában, az autóiparban, vagy többek között a hajógyártás keretei között.

Főként lemezek, lapok, rudak, kör, téglalap vagy négyzet alakú és lapos rudak, illetve csövek formájában történik a szállítása.

Az alumínium szerkezetek felhasználásának kiemelten fontos tudnivalói

A terhelhetőségi adatok figyelembe vétele nélkül semmiképp nem javasolt hozzálátni az alumínium tetőszerkezet kidolgozásához. A terhelhetőségre irányuló utasításokat figyelmen kívül hagyva ugyanis a szerkezet sérülését vagy tönkremenetelét, és akár a személyi sérülés kialakulását kockáztatjuk.

Arra is érdemes figyelni, hogy az alumínium szerkezetbe ne kerüljön víz. A zárt üreges alkatrészekből összeálló alumínium szerkezetben nemkívánatos fagykárokat is tud okozni az észrevétlenül ottmaradt folyadék.

Erre célszerű tehát fokozott figyelmet fordítani a vízbe merített használatot követően, valamint hosszú ideig tartó, egy helyen lebonyolított telepítésnél is.
Még inkább javasolt a fokozott odafigyelés, ha az alumínium szerkezet telepítése nagyfeszültségű vezeték közelében történik. Az áthúzás következtében ugyanis az áramütés fokozott kockázati faktort rejt magában.

Alumínium szerkezet gyártása – az Ön igényeire szabva

Megbízható, hozzáértő és felkészült partnert keres alumínium szerkezet, mobil színpad, színpad fedés, vagy díszletek gyártásához? Szívesen segítünk a megvalósításban.

Kérjen tőlünk ajánlatot az alábbi egyszerű kapcsolatfelvételi formula kitöltésével, és egy munkanapon belül válaszolni fogunk az érdeklődésére.

Kérjen ajánlatot


    Mobil színpad, traverz, színpad fedés, alumínium szerkezet készítés, csőhajlítás