Professzionális fémes megoldások

Virtuális mobil színpad, avagy rendezvények Covid-19 idején

Virtuális mobilszínpad

 

Rendezvényszervezőnek lenni az egyik legtöbb kreativitást igénylő munkakör. 2020-ban viszont egy új, eddig nem tapasztalt akadály gördült a szakma útjába. Hogyan működjön egy kulturális központ, közösségi tér vagy bármilyen rendezvény helyszín? Hogyan teljen meg élettel egy színházi színpad, kis rendezvényeken használt mobil színpad, ha a vírus miatt be kell zárnia az intézménynek?!
Országszerte rengeteg jó gyakorlatot találtak ki a szakemberek már a tavaszi vírus helyzetben is. Ezek most tovább gyarapodnak illetve továbbfejlesztésre kerültek.

Sok szempontból az online megjelenés lett a „szakma megmentője”. Virtuális térbe kerültek át színházi és ismeretterjesztő előadások, koncertek még kiállítások is. Kis tulzással ezeket a megoldásokat nevezhetnénk úgy is: virtuális mobil színpad.

Egyik remek példa a táti Kultúrház és Könyvtárban 2020. novemberében bemutatott Útkeresések című, Mezős Béla és Mezősné Bednárik Mária kiállításának virtuális változata.

Ugyanakkor sokan próbálják ötvözni a „két világot”, valahogy a hiányzó közösségi élményt is a mindennapjainkba csempészve. Ezzel kapcsolatban meg kell említenünk az óbudai KultúrAutomatát, melyet az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont működtet.

Szintén nagyszerű kezdeményezés a kecskeméti Adventi ablak – Kulturális immunerősítés, amely a Kecskeméti Ifjúsági Otthon külső részén, a Tükörterem sarki ablakában látható.

Virtuális mobil színpad - Adventi ablak

Bár ez a néhány „virtuális mobil színpad” igazán kreatívan hidalja át azt a szakadékot, amely a pandémia kapcsán hozott intézkedések miatt a közönség és a kultúra között kialakult, érdemes arra is felkészülni, hogy ez a helyzet átmeneti. Mivel a társadalom már most is ki van éhezve a programokra, a könnyítések után robbanásszerűvé válhat a rendezvények iránti igény.

Jó hír, hogy cégünk, a Metallum-Tech most is aktívan dolgozik. Így ha bárhol szükség van mobil színpad, színpad fedés, traverz elkészítésére és telepítésére, mi készenlétben állunk.

Kérjen ajánlatot


    Mobil színpad, traverz, színpad fedés, alumínium szerkezet készítés, csőhajlítás